+36 70 359 2737 Hétfőtől-péntekig: 9:00-18:00-ig | Szombaton: 9:00-15:00-ig | Vasárnap: ZÁRVA
5 érv, amiért érdemes kutyakozmetikába vinni kedvencedet

5 érv, amiért érdemes kutyakozmetikába vinni kedvencedet

Egy teljes körű kutyaápolás, sokkal többről szól mint egy szőr- vagy karomvágás, most azt is megtudhatod, hogy miért!

A legtöbb gazdi elsősorban azért viszi kutyakozmetikába kis kedvencét, hogy az jól nézzen ki. Ezzel nincs is semmi probléma, hiszen mindannyian szeretnék ha a mi autónk, a mi gyerekünk és a mi kutyánk lenne a legszebb. Ez a természetes hozzáállásunk, furcsa is lenne ha nem így történne.

Viszont egy teljes kutyakozmetikai szolgáltatás egészen megváltoztatja kedvenced életét. Természetesen, hogy milyen gyakran van szüksége kutyusodnak ilyen kezelésre, az többek között attól függ, hogy milyen szőrzettel rendelkezik. De az kijelenthető, hogy minden kutya igényli a törődést.

Íme 5 indok, amiért hasznos kutyakozmetikába vinned a kuytádat:

1. Megszüntetni a rossz közérzetet

A legtöbb kutyának jó érzés egy kiadós fésülés. Ezzel eltávolítható a fölösleges szőrzet és ezzel egy időben stimulálható az új szőrzet növekedése. Az egyéb szennyeződések eltávolítása is tovább növeli a kutya komfortérzetét, ezen kívül segíti a bőrük és a szőrük egészséges állapotának fenntartását.

Szibériai Husky

2. Láb és ízületek védelme

A karomvágás talán az egyik legfontosabb terület, amire talán nem mindig fordít az ember kellő figyelmet. A hosszú karmok nem csak a szemet bántják, rosszabb esetben a bőr ülőgarnitúrát, hanem egészségtelen és kényelmetlen is a kutyák számára. A hosszú karmok befolyásolhatják az eb járását, hiszen ennek következtében a tappancsuk szélén kezdenek el járni. Ez előbb-utóbb a csont deformációjához vezethet. Ez egy szükséges tevékenység, amit érdemes szakemberre bízni.

3. Fülfertőzés távol tartása

A kutyusoknak rendszeresen szüksége van fültisztításra. Természetesen a hosszabb szőrű kutyáknál jelent ez problémát elsősorban, mint például a bichon havanese, golden retriever, yorkshire terrier és még hosszan sorolhatnánk a listát. Ez a folyamat megelőzi a fülfertőzéseket és egyéb nem kívánatos betegségeket, sőt, a kutya is jobban fogja érezni magát.

4. Rendellenességek ellenőrzése

Egyértelmű, hogyha a gazdi rendszeresen viszi a kutyáját kutyakozmetikába, akkor a különböző nem kívánatos dolgokra is hamarabb fény derül. Ilyenek lehetnek a csomók, dudorok és hasonló elváltozások. Nem véletlenül mondják, hogy jobb félni, mint megijedni. Illetve az is vitán felül áll, hogy a problémát sokkal könnyebb és olcsóbb megelőzni, mint azt kezelni.

5. Bolhák és kullancsok eltávolítása

A kutya fürdetése a kosz eltávolításán kívül fontos szerepet játszik az élősködők likvidálásában is. Noha ez önmagában még nem feltétlenül megoldás, mindenképpen rávilágít a problémára és segít kezelni azt. Így könnyedén elkerülhetőek a fertőzések.

Ha szeretnéd boldognak és egészségesnek tudni kutyusodat, akkor hozd el hozzánk, és ígérjük, hogy gondos kezekben lesz!

Elérhetőségeink:

Cím: 1212 Budapest, Komáromi utca 48.
Telefonszám: +36 70 359 2737
E-mail: domcsaa99@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/Domcikutyakozmetikaja/